כיצד הכי נכון להשקות את צמחי הבית
למעבר לצפייה בסרטון הדרכה על השקיה נכונה ליחצו כאן >>>
אם הייתי צריך להכין תקציר פשוט וקולע על האופן שבו הכי נכון להשקות את רוב צמחי הבית כנראה שאלה 5 הכללים הכי חשובים שהייתי מעלה:
- מתי להשקות? רוב הצמחים מתים מעודפי מים וגם כשאנחנו חושבים שהצמח מסכן ומיובש, סביר להניח שיש לו מחסנית נוזלים עמוק בשורשים. מטבע הדברים ככל שהמכל קטן יותר התערובת תתייבש מהר יותר והפוך, ואנחנו צריכים לדאוג להשקות רק כשהאדמה או התערובת התייבשו אבל לא יבשים לגמרי. מה זה אומר? אם 1 זה יבש ו 10 זה רטוב נדאג להשקות כשהמדד נמצא בין 2 ל 3. איך יודעים – פעם פעמיים דוחפים אצבע לאדמה ואחר כך כבר לומדים כל כמה זמן צריך להשקות.
- אם איחרנו והתערובת כבר יבשה לגמרי הדרך היעילה ביותר להחזיר את הצמח לחיים – לטבול בתוך קערה עם מים עד שהצמח מתאושש.
- נדאג להשקות מתחת למים זורמים ונוודא שהמים יוצאים מחורי הניקוז בחלק התחתון. תמיד עדיף שיהיו כמה חורים ולא אחד. תלוי באיכות המים, אבל ברוב המקרים השקיות כאלה דואגות למנוע מצבים של המלחות בקרקע. רק לזכור לדשן לפי הצורך משום שבאופן הזה אנחנו שוטפים הכל.
- בשגרה – להשקות בבוקר ועדיף כמה שיותר מוקדם לפני יום העבודה. בגלל שרוב הצמחים פעילים בשעות היום. לנסות ולהימנע מהשקיות מאוחרות בשעות הערב והלילה כי הצמח לא פעיל והקרקע נשארת לחה – ומי חוגג במצבים כאלה? המזיקים כמובן. ובנוסף זה יכול להוביל לריקבונות.
- תחתיות – שימו לב! אם העציצים שלכם יושבים בתוך תחתיות מלאות במים הצמחים עלולים לסבול מעודף מים ובעיות המלחה. מה עושים? משקים מתחת לברז מחכים שיתייבש ורק אז מניחים בתחתית או שמייצרים הגבהה בתוך התחתית כך שהשורשים לא ישבו בתוך המים.
יש לכם כללים אחרים? או צמחים שדורשים שיטות השקיה שונות? אשמח שתכתבו ותעשירו את כולנו.