fbpx

3 שיטות להכנת דשן ביתי מעולה לעציצים

נמרוד עורף

נמרוד עורף

אהלן, קוראים לי נמרוד עורף והמרפסת היא למעשה הבית שלי. ככה זה כשקיבוצניק מהגולן מגיע לעיר הגדולה. צברתי ידע רב כשסיימתי בהצלחה את המסלול לאדריכלות נוף ברופין, ורכשתי ניסיון מעשי עצום ממאות גינות מרפסת שהקמתי ומאז אני מדריך אחרים להצלחה. המטרה שלי היא להראות לך איך עושים את זה נכון, כי הכי כיף לעשות לבד ולהצליח!
שיתוף ב facebook
שיתוף ב whatsapp
שיתוף ב email

ידעתם שצמחים שלא קיבלו דשן למעלה משלושה חודשים חיים על הרזרבה?

לצפייה בסרטון ההדרכה המלא להכנת דשן ביתי ליחצו כאן >>>

כולם יודעים שצמחים חדשים שנקנו מהמשתלה יש להם אוכל שמחזיק לכמה חודשים בודדים.  אך כעבור כמה חודשים ללא תוספות ודישון אין לצמח מה לאכול ומשם מתחילות כל הצרות.  מזיקים חוגגים על הצמח משום שהם מזהים בו מטרה קלה. ללא אוכל ומזון אין לצמח שום יכולת להתגונן!

לא צריך להיבהל אבל כן צריך להגיב.  רציתי לשתף אתכם ב 3 שיטות פשוטות ויעילות להכנת דשן ביתי לצמחי הבית והמרפסת. כך אני מבצע את זה:

דשן ביתי מקליפות בננה

את השיטה הראשונה אני אוהב משום שהיא כל כך פשוטה ומאוד יעילה לצמחי הבית. לוקחים קליפות בננה ומשרים ללילה – שני לילות עד שהמים הופכים עכורים ואז משקים את העציצים. אני משתדל לתת חצי כוס עד כוס מבלי שאני מוהל את התרכיז, ואין שום מניעה גם לתת יותר.

כאשר מדובר בצמחים רבים בבית או במרפסת, ניתן כמובן למהול על מנת שיספיק לכולם. אגב, על הפעולה הזאת אני משתדל לחזור אחת לכמה שבועות או בכל פעם שאני מזהה צמח מסכן.

דשן ביתי מעדשים והשריית קטניות 

לשיטה השניה אני זוכר חסד נעורים טיפ שקיבלתי מזמן והוא להשרות קטניות כמו עדשים, חומוס ושעועית ללילה ואת הנוזל למהול או להשקות ישירות על אדמת הצמחים.

התוצאה היא לא פחות ממופלאה! אם קיימים אצלכם עציצים שזמן רב לא קיבלו אוכל, אני מציע לכם  להשקות במי קטניות עוד היום! תוך כמה ימים תוכלו לראות צימוח חדש מבצבץ! עובד כמו קסם!

גם במקרה הזה ניתן להשתמש בנוזל מהול או נקי, כמות של חצי כוס עד כוס זה מצוין, וכדאי לחזור על זה אחת לכמה שבועות.

דשן להשבחת תערובת שתילה וקרקע עם שאריות מהמטבח

והשיטה השלישית היא לא בעלת אפקט מיידי, אלא משהו שנבנה לטווח הרחוק. במקרה הזה ניקח את השאריות של הירקות והפירות מהמטבח, גם את הבננות שסיימו את השרייה, ופשוט נדאג לקבור אותן בקרקע.

הדבר מחייה כל תערובת שתילה ישנה וכל קרקע מנומנמת. כאשר תגיעו לשתול באותו מקום כעבור חודש, כבר לא תמצאו שרידים משום שהכל יתפרק ומזין כעת את הקרקע. מומלץ לפני כל פעולת שתילה עתידית לבצע את הפעולה!

בהצלחה!

דשן ביתי משאריות

שיתוף ב facebook
שיתוף ב whatsapp
שיתוף ב email

כתיבת תגובה

כל הקטגוריות:

ספר הגינון הפופולרי "לגדול נכון" שזוכה להצלחה רבה עכשיו במהדורה שלישית

הסדנה האינטרנטית שעזרה לאלפי אנשים בגידול צמחים:

עשה זאת בעצמך - יעוץ והדרכה בבחירת צמחים והקמת גינה במרפסת:

בואו נהיה חברים בפייסבוק:

הצטרפו למאגר סרטוני הדרכה חינמיים:

סגירת תפריט
×
×

עגלת קניות

דילוג לתוכן