האם ידעתם שאפשר לעשות שימוש חוזר בנענע שהשחירה במקרר
למעבר לצפייה בסרטון הדרכה מפורט כיצד להשריש גבעולי נענע משקית שהתיישנו והשחירו יש ללחוץ כאן>>>
כאשר קונים שקית גבעולי נענע בסופר לשימוש עצמי ואחרי השימוש מניחים במקרר בתוך אותה שקית, ולא בתוך כלי אחסון מזכוכית עם נייר סופג למטה שמאריך את חיי המדף, הגבעולים והעלים יתחילו להשחיר מהר מאוד ולא תישאר לנו ברירה ונאלץ לזרוק לפח.
אז כאן הטעות שרוב האנשים לא מבינים. במקום לזרוק את השקית עם העלים השחורים והרקובים, ניתן לבצע כמה פעולות פשוטות ולבצע שימוש חוזר.
מה עושים עם הנענע וכיצד ניתן להשריש ולהשתמש בה שוב?
מסירים את כל העלים מהגבעולים ומשאירים רק אלה שבקצה. את הגבעולים מניחים בתוך כוס עם מים במקום מואר ודואגים להחליף את המים אחת לכמה ימים. תוך ימים בודדים הגבעולים ישרישו והנענע תהיה מוכנה לשימוש חוזר בעציץ או באדמה. טיפ של אלופים – אל תשתהו יותר מדי זמן. ברגע שהשורשים צצים תשדלו להעביר אותה לאדמה כמה שיותר מהר אחרת היא תתנוון!
אז בפעם הבאה במקום לזרוק את גבעולי הנענע הישנים – תשרישו וגדלו בעצמכם שתיל נענע שיתן לכם בתמורה עלים ירוקים טריים ובריאים במשך כל השנה