fbpx

כיצד מעבירים את ייחור הבזיליקום שהשרשנו מהמים לאדמה

נמרוד עורף

נמרוד עורף

אהלן, קוראים לי נמרוד עורף והמרפסת היא למעשה הבית שלי. ככה זה כשקיבוצניק מהגולן מגיע לעיר הגדולה. צברתי ידע רב כשסיימתי בהצלחה את המסלול לאדריכלות נוף ברופין, ורכשתי ניסיון מעשי עצום ממאות גינות מרפסת שהקמתי ומאז אני מדריך אחרים להצלחה. המטרה שלי היא להראות לך איך עושים את זה נכון, כי הכי כיף לעשות לבד ולהצליח!
שיתוף ב facebook
שיתוף ב whatsapp
שיתוף ב email

מדוע חשוב להעביר את ההשרשות מהמים לאדמה כמה שיותר מהר?

זוכרים את גבעולי הבזיליקום שהשרשנו בתוך כלי מים – אלה לא יוכלו לחיות לאורך זמן בתוך המים (למעבר למאמר המסביר כיצד ניתן להשריש גבעולי בזיליקום ולהנות מפסטו כל השנה ליחצו כאן על הקישור). הם צריכים אדמה אלא אם אנחנו מגדלים במערכת הידרופונית מותאמת עם חמצן, הזנה ו PH מתאים. יותר מזה, אם הם גדלים בתוך המים זמן ממושך המעבר לעציץ או לערוגה קשה הרבה יותר, ולכן ייחורים רבים מסיימים את חייהם בטרם עת בשלב המעבר או קצת לאחר מכן.

לפני שאתם מעבירים את ההשרשה לאדמה כמה דברים שחשוב לדעת

  • מרגע שהשורשים מתחילים לצאת אל תשתהו יותר מדי. תכינו את הציוד המתאים – אדנית ותערובת שתילה או ערוגה מטוייבת כדי לצאת לדרך.
  • תתחילו את ההשרשות כמה שיותר מוקדם בעונה – בחורף המעבר יהיה קשה בגלל הקור ובשיא הקיץ המזיקים חוגגים. האביב הוא הזמן הכי טוב להתחלות.
  • השורשים האלה הם שורשי מים והתבססות שלהם באדמה לא מובנית מאליה. הם צריכים לבצע התאמות ואנחנו צריכים לעזור להם.
  • מחליטים אם מעבירים את ההשרשות לתחנה הסופית שהיא אדנית, עציץ או ערוגה, או בכלל לתחנת ביניים כגון עציצים קטנים.

כיצד מבצעים את המעבר מהמים לאדמה וכיצד נכון לשתול

  • אם ההשרשה ותיקה ושהתה זמן ממושך במים והשורשים לא לבנים ויפים אפשר ואף רצוי לקצוץ אותם מעט לצורך התחדשות.
  • מבצעים חור עם האצבע באדמה וקוברים את ההשרשה הכי עמוק שיש. כמובן שמהדקים בסוף הפעולה.
  • את כל התפרחות במידה וקיימות מורידים.
  • משקים. כדי להמיר את שורשי המים לאדמה המצע חייב להישאר לח בשבועות הראשונים.
  • טיפ שיעלה את אחוזי ההצלחה בכמה מונים – במידה וניתן לטבול את העציץ בתוך קערת מים ובכל פעם שהאדמה מתייבשת למלא מחדש את הקערה. ככה במשך כמה ימים ואז לעבור להשקיות רגילות מלמעלה. במצב הזה השורשים יונקים מהתחתית ומתפתחים בקצב מהיר.
  • אם שותלים בערוגה תייצרו גומה קטנה מסביב לשתיל ותציפו אותה במים. זה בדיוק אותו הדבר כמו לטבול עציץ בתוך קערת מים.
  • את ההשרשות החדשות תמקמו בצל. לא בשמש מלאה. חושפים לשמש לאט לאט בהתאם לקצב ההתבססות.

הגעתם עד לכאן – אתם פסע מההצלחה!

זה הקטן גדול יהיה. המתינו כמה שבועות עד שהשתיל שטיפחתם בהצלחה יהפוך ויקבל צורה של בזיל אמיתי. בדקו את מצבו – נסו למשוך אותו מעט ולהרגיש האם קיימת התנגדות מצידו. במידה ויש, סימן שנוצרו בעציץ או באדמה שורשים חדשים והייחור בדרך הבטוחה להפוך לשיח גדול. כאשר זה קורה ניתן לקצוץ לו את ה'ראש' כדי לעבות את הגזע, ליצור שורשים חדשים ופיצולים של גבעולים נוספים.

כיצד עושים זאת? צפו בסרטון ההדרכה שיצרתי בלחיצה על הקישור (הפעולה מבוצעת בסוף הסרטון) 

רוצים לדעת יותר על גידול וטיפול נכון בצמחי גן ומאכל? הזמינו את ספר הגינון שכתבתי "לגדול נכון" בלחיצה על הכיתוב >>> 

שיתוף ב facebook
שיתוף ב whatsapp
שיתוף ב email

כתיבת תגובה

כל הקטגוריות:

ספר הגינון הפופולרי "לגדול נכון" שזוכה להצלחה רבה עכשיו במהדורה שלישית

הסדנה האינטרנטית שעזרה לאלפי אנשים בגידול צמחים:

עשה זאת בעצמך - יעוץ והדרכה בבחירת צמחים והקמת גינה במרפסת:

בואו נהיה חברים בפייסבוק:

הצטרפו למאגר סרטוני הדרכה חינמיים:

סגירת תפריט
×
×

עגלת קניות

דילוג לתוכן