שימוש חוזר בירקות זה הכי מיחזור שיש
קבלו את הנושא הכי חם במטבח הביתי. מכירים את זה שאתם באים לבשל ארוחה טובה לעצמכם או למשפחה וכשאתם באים להשתמש עם השום הטרי אתם מגלים גבעול ירוק שצמח בתוכו. כמובן שזה לא מפריע לבישול, אני יודע להגיד שיש כאלה שזורקים אותו לפח, אבל אם נחשוב רגע טיפה מחוץ לקופסא נוכל לייצר פעילות מגניבה ולהפוך את המרפסת שלנו לפינה ירוקה בריאה ואורגנית.
שן שום אחת יוצא ראש שום שלם
אם רק היינו יודעים שבאמצעות שן שום אחת אפשר ליצור ראש שום שלם מלא בשיניים. אז תודה לאל שהמצב אפשרי וכל מה שאנחנו צריכים לקחת זה עציץ אדמה טובה, ושן שום אחת עם גבעול ירוק. אפשר כמובן לקחת כמה שיניים ירוקות והשום ובאמצעות האצבע לעשות חורים באדמה. עכשיו ניקח את שן השום עם הגבעול הירוק ונכניס אותה לאדמה כשהגבול כלפי מעלה. נניח את העציץ במקום עם שמש ונתחיל להשקות. חשוב מאוד לא להשקות יותר מידי כי השיניים היא ירקבו התוצאה לא תהיה טובה בעבורנו. מה גם שהשום לא צריך הרבה מים ולכן נשקה על פי הצורך. אם יש לנו ספק נכניס אצבע לתוך הקרקע וכך נדע מה מצב הלחות באדמה.
גם העלים של השן טעימים ומדהימים למאכל
לאט לאט יתחילו לצאת גבעולים ירוקים טעימים מאוד למאכל. אני אוהב להשתמש בהם בסלטים, מרקים ובבישולים שונים. לא לפחד לאכול אותם אם מתחשק לכם. זה אפילו בריא. טעם כמו של בצל ירוק אורגני ואיכותי.
סבלנות סבלנות ועוד הפעם סבלנות
ארבעה חודשים בערך לפעמים אפילו יותר, יתחיל להזדקף לו עמוד התפרחת של השום. זה בעצם הסימן שכל הקסם קורה למטה בלי שאנחנו רואים. ולפחות אנחנו יודעים שאנחנו בכיוון הנכון. נחכה עד שעמוד התפרחת התייבש לחלוטין ורק אז נחפור ונגלה מה קרה עם שן השום ששתלנו כמה חודשים אחורה. אם הכל עבד לטובתינו נגלה ראש שום אורגני ואיכותי מלא בשיני שום טריים ויפים. אם הדברים לא עבדו נכון ( לא להתאכזב כי לא תמיד זה מצליח) נגלה את השן שלנו שלא קרה איתה יותר מידי. אולי טיפה התעבתה.
פעולה חסכנית ופשוטה עם מסר לנו ולילדים
צריך לקחת בחשבון שגם אם אנחנו עושים הכל נכון לא תמיד זה מצליח. אבל זה מסר מדהים לילדים ולעצמנו, לפעמים צריך ללמוד לחיות עם אכזבות כי בחיים כמו בחיים אנחנו לא מקבלים כל מה שאנחנו רוצים. ולכן נאלץ לקבל את זה כפי שזה ולנסות שוב ושוב. כי זה כיף ומספק ולא דורש איתנו הוצאה כספית מיותרת וגם לא דורש מאיתנו הרבה אנרגיה בזמן.
טיפ חשוב של אלופים
להשתמש בשן שום ישראלי. לוודא שזה שום ישראלי כי זה הסיכוי הכי גדול להצליח. את הפעולה הזאת מומלץ לבצע בסתיו או בתחילת החורף ולא להתייאש לפעמים זה לוקח שישה חודשים. ואם תצליחו או לא תצליחו זה לא משנה, כי בסוף תוכלו להנות מפינה ירוקה במרפסת שהיא גם טעימה וגם אורגנית וגם טרייה ובעיקר מספקת ופשוטה.
אז שיהיה בהצלחה ובתאבון ושתפו אותי מה חשבתם…
לפוסט הזה יש 8 תגובות
חגית
21 אפר 2023אפשר לשתול באביב אחרי פסח באדנית? צריך לשים בשמש ישירה או שאפשר גם בבית במקום מואר?
נמרוד עורף
30 אפר 2023הכי הכי נכון יהיה לנסות לשתול בסתיו. הוא זקוק לזמן רב כדי להתפתח והאקלים מאפשר לו לגדול ולפתח ראש מלא מתחת לאדמה בתקופת החורף. בקיץ יותר קשה. אבל תמיד אפשר להנות רק מהעלים שלו שהם טעימים לבישולים ולסלט.
שולה
4 דצמ 2020תודה רבה הולכים לשתול היום
נמרוד עורף
4 דצמ 2020נפלא
שמואל
15 אוק 2020היי נמרוד,
האם אתה יכול לתת טיפים לגידול סלק אדום וגזר (פרי לא זרעים) מתחילה עד סוף התהליך???
תודה רבה.
נמרוד עורף
15 אוק 2020אשתדל בשמחה לעלות הדרכה מתאימה
רבקה
12 יונ 2020תודה רבה כיף ומעשיר לקרא ולשמוע את הטיפים הנפלאים שלך
נמרוד עורף
12 יונ 2020בשמחה גדולה