חיפוי שכבת הקרקע העליונה
אחת הדרכים הכי יעילות וטבעיות לשמור על החיים שנמצאים מעל ומתחת לקרקע – חיפוי קרקע. המודל הכי מתאים לצורך המחשה יהיה ביערות, שם לא ניתן למצוא אדמה חשופה. העלים נושרים, ענפים מתייבשים ונופלים, חיות מתות ואפילו עצים שלמים נוחתים על הקרקע.
כל אלה ועוד שומרים על מערכת מאוזנת עם יתרונות רבים:
- שכבה אורגנית עשירה שמתפרקת והופכת בעצמה לקומפוסט.
- צמצום בהשקיות בזכות חדירה עמוקה של המים ומניעת אידוי.
- צמצום במניעת הצצה של עשביה חדשה.
- מניעת סחף קרקעות.
- ניצול מי הגשמים – שיפור יכולות חילחול המים בזכות קרקע מאווררת ותלכידית.
צמצום וחסכון באמצעות חיפוי
בסופו של דבר התועלות כולן מתורגמות גם בכסף שאנחנו מוציאים מהכיס בגינה הפרטית שלנו. על ידי שימוש נכון בחיפוי ערוגות ומשטחי אדמה חשופים בחצרות, כמו גם בעציצים ובאדניות במרפסת, נוכל להביא לבריאות הצמחים ולצמצום בחשבון המים, צמצום בשימוש בקוטלי עשבים וחומרי הדברה (בתקווה שלא נעשה בהם שימוש כלל), צמצום בצורך בכוח אדם ומכשירים מזהמים לצורך ניקיון, כמו גם השימוש במשאיות מזהמות לצורך פינוי הגזם.
כל קרקע חשופה תשמח לשכבת חיפוי. בלי יוצא מן הכלל – בין אם מדובר באדניות ועציצים מרפסת, וכמובן חלקת אדמה בחצר.
קיימות מיחזור ואקולוגיה בפעולה פשוטה אחת
הפעולה עצמה של חיפוי שכבת הקרקע היא פשוטה ולא מחייבת התארגנות או מאמץ גדול מדי. איסוף של עלים יבשים, שימוש בעשבים שנעקרו, קש וחציר, קרטונים משומשים, רסק גזם וכל פסולת אורגנית שהיא. כל אלה ועוד יכולים להיות שכבת החיפוי בגינה שתעשיר את הקרקע בטווח המיידי ובטווח הרחוק.
הכל בסופו של דבר יתפרק ויעשיר את הקרקע ואת המיקרואורגניזמים שקיימים מתחת לאדמה. הם אלה שדואגים לטיוב ואיוורור שמובילים לבריאות הקרקע.
אין דרך טובה וחסכונית מזו לעשות טוב בעולם הזה – לאדמה, לצמחים ולסביבה שלנו.
לפוסט הזה יש 2 תגובות
דסי
3 נוב 2024אשמח להבין מה זה שימוש בקרטונים משומשים – מאמינה שאין הכוונה להניח קרטון שלם על האדמה של האדנית אז אשמח להסבר
נמרוד עורף
4 נוב 2024כל חומר אורגני מתפרק ומעשיר את הקרקע. תתפלאי אבל גם קרטונים יכולים לעשות עבודה נהדרת. בדרך כלל את אלה חותכים לחתיכות קטנות ומפזרים על הקרקע עם או בלי חומרים טבעיים נוספים כמו עלים יבשים לדוגמא.