fbpx

דישון ביתי – השקיה ודישון באמצעות פסטה

נמרוד עורף

נמרוד עורף

אהלן, קוראים לי נמרוד עורף והמרפסת היא למעשה הבית שלי. ככה זה כשקיבוצניק מהגולן מגיע לעיר הגדולה. צברתי ידע רב כשסיימתי בהצלחה את המסלול לאדריכלות נוף ברופין, ורכשתי ניסיון מעשי עצום ממאות גינות מרפסת שהקמתי ומאז אני מדריך אחרים להצלחה. המטרה שלי היא להראות לך איך עושים את זה נכון, כי הכי כיף לעשות לבד ולהצליח!
שיתוף ב facebook
שיתוף ב whatsapp
שיתוף ב email

למה צריך לדשן את הצמחים בבית?

תחשבו על עצמכם – נולדתם לפני הרבה מאוד שנים והסיבה היחידה שגדלתם וצמחתם ונהייתם למי שאתם, זה רק בגלל שאכלתם טוב ושתיתם כמו שצריך. בדיוק אותו הדבר הצמחים. אם לא יהיה להם מזון טוב הם לא יצליחו להתפתח לאורך זמן ובסופו של דבר הם ימותו או יתנוונו. ברור שיש הרבה מאוד סוגים של צמחים ויש המון סוגים של דישון לגינה ולצמחים, אבל תצאו מתוך נקודת הנחה שחייבים לדשן את הצמחים שלנו בגינה הביתית אחרת חבל על כל מאמץ שנשקיע, ועל כל שקל ואגורה שנוציא מכיסנו.

איך מכינים דישון ביתי טוב וזול?

אני באופן כללי מחפש את כל הדרכים האפשריות לחסוך ולא להוציא הרבה מאוד כסף כשזה מגיע לטיפול בצמחים שלי. כזה אני. אז הנה דרך נהדרת שאני משתמש, חסכונית וללא מאמץ, שמדשנת ומזינה בצורה מצויינת את הצמחים באדניות במרפסת ובבית בשיטת עשה זאת בעצמך. נגיד והכנתם בבית פסטה, והשארתם אותה רגע להתקרר על הכירה. במקום לקחת את כל המים ולשפוך אותם לכיור, אני מסנן אותם ושם אותם בתוך קערה נפרדת. נותן למים להתקרר ולמחרת משקה איתם את הצמחים. לא תאמינו איך המים האלה משפיעים על הצמחים ואיך הצמחים גדלים בטירוף אחרי השקייה כזאת.

איך מכינים את הדישון מהפסטה כמו שצריך?

כשמכינים את הפסטה מומלץ לא לשפוך מלח ושמן פנימה, אלה לתת למים להיות נקיים ככל האפשר. באותה פעולה של הרתחה כל החומרים יוצאים מהפסטה ונספגים במים. מדובר בהרבה מאוד חומרים אורגניים שמזינים את הצמחים בצורה מדהימה ועוזרים להם להתפתח בצורה אפקטיבית ויעילה. דישון אמיתי של ממש.

כל כמה זמן לדשן ככה את הפרחים בגינה?

בגדול יש עונות בשנה. לפעמים הצמחים גדלים מהר יותר ולפעמים הצמחים גדלים באופן איטי ומבוקר. ככה זה בטבע. בעונות החמות הצמחים צומחים הרבה יותר מהר ולכן מומלץ לדשן בתדירות יותר גבוהה. בחורף בגלל שרוב הצמחים שומרים על עצמם ועל האנרגיה שלהם, מדשנים לעיתים רחוקות יותר כי הצמח לא באמת צריך להתפתח ולגדול בקצב גבוה. וגם כשמכינים את הדשן הביתי הזה מהמים של הפסטה לא צריך תמיד לחזור על אותם צמחים. אלא אפשר להשקות ולדשן כל פעם צמחים אחרים, וככה נכנסים לסבב של דישון בגינה לפי הצורך ולפי קצב הגדילה של הצמח.

האם זה מתאים לכל צמח מכל סוג?

ברמת העיקרון הצמחים הם חזקים ואני בכלל לא בגישה של לפנק אותם על בסיס קבוע אלה לתת להם להתחזק. כי אם הם יהיו מפונקים הם יהיו הרבה יותר עדינים וחשופים למחלות ומזיקים בהמשך. לכן אני מדשן בשיטה הזאת כמעט את כל הצמחים בבית למעט צמחים מפונקים וביתיים כמו הסחלב לדוגמא ופרחים מפונקים אחרים, שאותם אני מדשן בצורה אחרת ולא עם אותו דשן.

שיטות נוספות לדישון הגינה

יש כמובן הרבה שיטות ביתיות לדישון צמחים כמו קליפות של ביצים ובננה ועוד הרבה דברים אחרים, ויש גם את הרבה מאוד דשנים מסוגים שונים שאפשר לקנות בחנויות גינון שונות ובמשתלות. מחומרים טבעיים, אורגניים, כימיים, בצורת נוזל, אבקה או גרגירים. בקיצור יש הרבה מאוד סוגים ושיטות שונות וכל אחד יבחר לעצמו את השיטה שנוחה לו ביותר. העיקר שהצמח יקבל את מה שהוא צריך, כי בלי זה הוא פשוט לא יגדל ויתפתח לאורך זמן. ואם מדברים על גידול צמחים באדניות מאוד חשוב לדשן על בסיס קבוע כי הצמחים ממצים במהירות את מה שיש בתכולה הראשונית במיכל השתילה.

שיתוף ב facebook
שיתוף ב whatsapp
שיתוף ב email

לפוסט הזה יש 14 תגובות

  1. הי נמרוד,
    האם עמילן נטו(שטפתי פתיתי אוסם טרם בישול)
    מתאים לגידול?

    1. עמילן הוא סוכר אז באופן כללי כן. יכול לעזור לצימוח.

  2. האם השקיה במיצוי מותסס של מי קליפות וירקות יגרום למשיכת זבובים וריח רע?

    1. אני מוהל את זה במים ולא נחשפתי לזבובים. אם הם מגיעים זרוק קצת אדמה מעל

  3. האם ישנה דרך לדשן סחלב מחומרים בבית ? או רק לקנות ?

  4. פשוט יש לי גמבות ואני לא יודע כמה להשקות אותן…
    הן עוד לא גמבות באמת, כמובן… הן רק צמחים נטולי פרי (או ירק?…)

    1. לארגן רשת צל מעל או להעביר את העציץ לצל ולהשקות לפי מצב הלחות בקרקע

  5. היי, הייתי שמח לדעת כמה צריך להשקות גמבות ביום קיץ?

  6. (לשים פסטה ממש באדמה זה טוב?) תודה רבה👍👍

    1. הנוזלים כמובן. לא הפסטה 😉

  7. אשמח אםתשלח גם דרכים לזבל את האדמה על ידי הכנסת חומרים מסוימים

  8. האם תוכל לכתוב עוד מספר דרכים להעשרת ההשקיה? והאם כל מי בישול מיותרים טובים לאדמה?

    1. כל עוד אין מלח ושמן אז כן… באופן כללי כל ירק קטניה או דגן, ואפילו פסטה ואורז שמשרים או מבשלים איתם, ניתן להשתמש כתוספת לגינה

כתיבת תגובה

כל הקטגוריות:

ספר הגינון הפופולרי "לגדול נכון" שזוכה להצלחה רבה עכשיו במהדורה שלישית

הסדנה האינטרנטית שעזרה לאלפי אנשים בגידול צמחים:

עשה זאת בעצמך - יעוץ והדרכה בבחירת צמחים והקמת גינה במרפסת:

בואו נהיה חברים בפייסבוק:

הצטרפו למאגר סרטוני הדרכה חינמיים:

סגירת תפריט
×
×

עגלת קניות

דילוג לתוכן